Lördagen den 8 Januari 2011

Kanske dags för en liten summering av året som har gått nu när det nya året börjat.

2010 har varit ett innehållsrikt år med både framgångar och förluster.

Under året förlorade vi Rocky, Skrutten och Silverspira. Rocky och Skrutten gick tillsammans till de evigt gröna ängarna för nästan ett år sedan. Rocky var Cissis första häst och Skrutten var vår förstfödda, de kommer alltid ha en speciell plats i våra hjärtan.Rocky och Skrutten
Silverspira som var både älskad och fruktad av många, även hon betar på de evigt gröna ängarna. Tomrummet efter henner är stort då hon alltid var med överallt och hade åsikter om det mesta.
Silver på bänken

I höstas sålde vi både Maitai och Grotte. De bor numera på varsin ridskola där de funkar bra i verksamheten och är mångas favoriter.
Huvudbild GrotteMaitai huvud

Vi har fått två tillskott till gården. I våras kom Baby från Azorerna och han verkar trivas bra med sitt nya liv i Sverige. 
CSC_0058

Den 2 juli föddes Illuztras femte föl Preztige, en söt liten kille som tyvärr föddes med en felaktig benställning i ett framben. Men med hjälp av specialisthovslagare Rose-Marie Clark och veterinär Göran Sandh på Täby kliniken är han nu i princip bra i sina ben. Många timmar lades ner för bandagering, plastning etc. Nu blir det en paus för aveln då våra hästar istället ska tävlas.
IMG_4189   

Både på travbanan och i utställningsringen har det gått riktigt bra i år.

Cissi körde sitt sista år som ponnytravkusk och gjorde sin bästa säsong som tränare och kusk. Våra hästar startade 35 gånger och placerade sig i totalt 26 gånger, 9-3-3-1-6-3-1.

Cissi och Candle hittade verkligen formen på travbanorna och av 15 starter blev det 7 vinster, 2 andraplatser och 1 tredjeplats, hon var diskad en gång annars var hon placerad i alla starter. Hon putsade dessutom sitt rekord till 1.55.5 men vi vet att hon kan gå ännu fortare.
Strumpan debuterade och på bara sex starter satte hon ett fint rekord på 2.23.2 vann sin sista start och var placerad i övriga. Även Maitai gjorde en bra säsong och fick även hon vara först över mållinjen en gång (eftersom alla andra var diskade!  ). Den enda som inte gick som vi hoppats på var Irrbloss som bara kom i mål en gång på sex försök, han var då trea och putsade sitt rekord med någon sekund. Nu i år satsar vi istället på ridning och körning för Irrbloss. Våra duktiga hästar fick dessutom pris på SPTS gala, Candle blev utsedd till årets montesto och Strumpan blev årets fyraåriga sto.

Strumpan debut
Candle mot seger i monte

Vi hann även med några utställningar i somras. Vi ställde ut fem hästar och av dessa fick fyra stycken guld. Bäst gick det för våran egen uppfödning Morninglight som fick 41 p som högst och blev Reserv BIS på Mälarruss utställning i Odensala. Anna debuterade som handler och ställde ut Irre och Pärlan, båda tilldelades guld och Anna fick mycket beröm från folk som såg henne.
092 

Planeringen för 2011 är redan i full gång. Witezz ska ridas in. Jonna och Anna ska tävla Irre, Strumpan, Candle och Illuztra i trav, hoppning, dressyr och galopp. Cissi ska tävla körning och vi ska visa Karezz och Preztige på utsätllning.

 //Olivia


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«oktober 2019»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031