Måndagen den 10 oktober 2011

Nu har hösten kommit på riktigt men skönt nog finns det fortfarande mycket bete kvar i hagarna så beteshästarna har vi ännu inte tagit hem från betet. Förutom Shahzam som under vintern är utlånad.

Då det varit dåligt med dagboksinlägg är det kanske dags att summera lite vad vi haft för oss.

I augusti åkte vi till Russriks med Morning, Strumpan och Irre. Både Irre och Strumpan fick guld, Strumpan fick 9 på traven och och Irre 9 på typen. Morning fick 39 p och gick tvåa i sin klass. Tyvärr var det väldigt blöt och tungt underlag vilket nog bidrog till att alla våra hästar fick en 7 på skritten. Men vi är jätte nöjda med poängen och resultaten.

RIks

Morninglight och Witezz har även varit på premiering. Båda fick 39 p och genomförde godkända ridprov. Witezz fick mycket beröm för sina rörelser, domaren sa att hon rörde sig från öronen till svansen, och fick 9 på skritten. Nu har de fått lite ledigt och njuter på betet med övriga i ledighetskommiten.

witezzpremmorningpremi

Vi har även hunnit med en del travtävlingar och bäst har det gått för Strumpan. Det lossnade rejält för henne när vi var och tävlade i Örebro, hon sänkte sitt rekord rejält och knep både en 1:a och en 2:a plats med Jonna. Helgen efter startade hon i monte på Gävle med Anna, de ville inte vara sämre utan vann de med. Vi bestämde oss för att avsluta säsongen på topp och Candle fick därför ledigt och Strumpan och Anna fokuserar nu mer på ridningen och då framförallt hoppning. 

Candlegävle

candle och anna

Vi har även hunnit med lite andra tävlingar, bland annat galopp där Jonna och Illuztra äntligen fick till en bra start och kunde knipa en 3:e plats.

Anna har startat Irre, Pärlan och Strumpan i en clear round hoppning. Pärlan och Strumpan hoppade jätte bra men blev tyvärr utan clear round rosett då Anna red fel med Strumpan och tyvärr vägrade på ett läskigt hinder med Pärlan. Irre däremot hoppade fint på framhoppningen men ville inte samarbeta på banan och vägrade ut sig.

Igår var vi på dressyrtävling med Illuztra, Irre och Pärlan. Pärlan fick 63% och kom precis utanför placering, Irre fick 60% trots lite för mycket egna åsikter. Anna red mycket bra och fick beröm för sin fina sits. Jonna och Illuztra startade både i LC och i LB. I LC drogs poängen ner då de fattade fel galopp, annars hade även de kommit över 60% sträcket.

Illuztratäby

//Olivia


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«juli 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031