Måndagen den 27 Juli 2009

Som vanligt hinner man inte med allt man vill och därför har det blivit dåligt med dagboksinlägg. Men nu är det dags för lite uppdatering på den fronten.

Förra helgen åkte vi till Kalmar för dubbeltrav. Alla våra hästar tog i alla fall varsin placering men Irre borde ha gjort bättre ifrån sig. Maitai skötte sig däremot över förväntan och fick sin första placering och sänkte rekordet med 10 sekunder.  Candle gjorde ett mycket fint lopp på fredagen och fick sin första vinst. På söndagen regnade det tyvärr vilket hon inte gillar och hon tog därför inte i när det var dags för monte, men hon fick ändå en placering med sig. Nu tar vi nya tag och till helgen blir det trav på Eskilstuna. 

Illuztra är nu nere i Skåne hos Preference och blev betäckt första gången i fredags, nu hoppas vi bara att hon blir dräktig utan några problem.

//Olivia


Tisdagen den 14 juli 2009

I helgen åkte jag och pappa upp till Hagmyren för att vara med på russutsällning. Strumpan var den som bäst försvarade stallets färger genom att få mycket fina 42 p och blev Reserv BIS, bästa unghäst och bästa gotlandsfödda russ. Nu laddar vi om inför Rila utsällningen den 8-9 augusti. Morninglight och Pärlan följde även med. Pärlan fick bara 33 p då hon var väldig ömfota och inte kunde röra sig som hon faktiskt kan. Morninglight fick fina 38 p och visade att hon hade lite humör då hon absolut inte kunde stå still.

I morgon bär det av igen då Illuztra ska åka till Skåne på betäckning och på torsdag bär det av till Kalmar och dubbeltrav.

//Olivia


Måndagen den 6 Juli 2009

Blivit riktigt dålig med inlägg men har haft alldels för mycket att göra för att hinna med att uppdater på hemsidan. Men nu har jag nästan en hel ledig dag. Har bara mockat och satt upp nytt staket. Så nu blir det lite bildbomb från tävlingarna som var i helgen.

I fredags åkte vi till Romme. Irre och Maitai skulle starta och Candle fick följa med för att träna. Irre blev diskad och Maitai var oplacerad men skötte sig fint. Men den som kändes bäst var faktiskt Candle som efter lite vila var riktigt taggad och tränade på en fin tid. Bäst gick det för Marika som vann med sin fina Grann.

Maitai och Julia på RommeIrre på Romme

På lördagen åkte jag söder om Stockholm för att hämta Parma, ett halvblod som ska stå hos oss under juli. Hon är inget större fan av att åka transport så det tog nästan tre timmar innan hon var lastad men sen gick det jätte bra och hon verkar trivas. Hon ska få gå med Pärlan när hon är här och i morse när vi släpte ihop dem pep dem lite och började sen beta.

I går styrde vi kossan till Mantorp. Julias Golf liftade med oss så vi hade tre hästar med oss. Maitai värmde jätte bra och börjar känna sig mer säker på banan. Men i loppet fick hon två galopper tidigt men travade sen jätte fint, dock utanför placering även om det var nära. Tyvärr blev Julia störd när hon körde Golf och var tvungen att säkerhetsköra för att inte bli diskad, då hon i såna fall inte skulle kunna starta på Kalmar. Irre bestämde vi oss för att ändra utrustningen litepå. Tog bort helstänget och satte på raymondkäck och vilken förändring det blev. Nu stämde det för honom och Julia kunde styra honom till en fin seger, med mycket sparat då hon även var tvungen att säkerhetsköra med Irre för att vi ska kunna starta i Kalmar.

 Julia och Maitai på MantorpMaitai på MantorpIrre och Olivia på MantorpIrre och Julia på MantorpSegerdefilering

Vi har även hunnit med terränghoppning med Irre och Anna och Candle och Jonna. Candle som inte är någon hopphäst tyckte det var super kul och bjöd ordentligt på hindrena. Anna som bara skulle hoppa 40 blev lite förskräkt när hon såg några av de fasta hindrena som var 60 cm. Men jag sa till henne om du styr så hoppar Irre och klart han gjorde det. Var en mycket stolt ryttare som kom i mål och berättade att dem hade hoppat alla hinder  Har några bilder på mobilen så de kommer senare.

//Olivia


Torsdagen den 25 juni 2009

Nu kommer äntligen bilderna som jag lovat på Karezz. Dessutom en bonus bild på kalvarna.

Småkalvarna

Karezz huvudbild

KarezzKarezz och Illuztra

//Olivia


Onsdagen 24 Juni 2009

Idag fick jag hjälp av Anna och Jonna att spänna tråden i stora sommarhagen. Sen blev det bad, var 14 grader i vattnet men blev några simtag i alla fall. Eddy däremot simmade flera gånger och hjälppte gärna till med att blöta ner oss andra.

Sen blev det hoppträning med Irre och Candle. Irre börjar fatta vad han ska göra och skötte sig utmärkt. Candle som inte är någon hopphäst egentligen slarvrev med bakbenen och var lite seg men får nog lite bättre fart på terränghoppningen som de ska vara med på lördag.

På kvällen hade Karezz kommit in i Rocky och Skruttens hage och Illuztra var mycket upprörd. Problemet var att få tillbaka Karezz till Illuztras hage då det är trästaket. Det hela slutade med att jag fick lyfta över henne. Inte helt lätt men det gick till slut och Illuztra kunde äntlgien lugna ner sig. Har tyvärr inte hunnit lägga in några bilder på sötisen ännu men det kommer.

//Olivia


Måndagen den 22 Juni

I går morse bestämde sig äntligen Illuztra för att föla. Även denna gång väntade hon snällt in mig. Allt gick mycket bra och hon fick ett fint sto föl, som troligen kommer få namnet GS Karezz. Bilder kommer inom kort.

Idag åkte vi till hästtandläkaren Torbjörn Lundström. Witezz fick vargtänderna borttagna då vi blev rekomenderade att ta bort dem så tidigt som möjligt då ärrbildningen och läkningen blir mycket bättre. Även Maitai fick sina vargtänder bortplockade, men hennes var mycket större och var svåra att få bort. Irre som varit väldigt irriterad på bettet men gått ävldigt bra på hackamore hade två tänder i överkäcken som var lite roterade och hade vassa kanter som stack honom i kinden när han hade bett. Men nu ska förhoppningsvis det problemet vara löst.

I förra veckan var min kompis Jenny här för att fota hästarna lite blev en del riktigt fina bilder som antingen finns på hästarnas sidor eller i fotoalbumet, men bjuder även på några fina här.

Mandelblom
Söta Mandelblom
Candle och Irre vid vattnet
Candle och Irre vid vattnet
Irre vid vattnet
Irre
Shahzam och Witezz
Witezz och Shahzam
Morninglight och Witezz badar fötterna
Även Witezz och Morninglight tycker om att bada

//Olivia 


Söndagen den 14 Juni 2009

Har haft fullt upp med att fixa allt som behövde fixas innan Cissi åkte. Så nu är en hel del staket fixat och alla hästar är antigen nyskodda eller nyverkade och Cissi har kommit framtill Azorerna. De har strålande solken fick jag reda på igår när jag var på ett regningt Solvalla, men solen hittar väl förhoppningsvis hit också.

Igår var jag som sagt på Solvalla med Irre som startade och Maitai som bara tränades. Maitai gick jätte fint och gick i ett bra tempo utan styrning. Irre som kördes av Julia Pettersson blev tyvärr diskad men såg fin ut och avancerade innan han fick sin tredje galopp. Julia erkände efteråt att hon kanske drev på honom lite för mycket, men så är det när man är tävlingsmänniska. Han strulade även en del i munnen vilket troligen gjorde sitt till så nu ska hans tänder kollas upp innan han startar igen. Det kommer bli ett tävlingsuppehåll till juli för oss nu då det inte finns några lopp som passar.

Vi har även fått tillökning då vår andra kalv är född. Även denna gång blev det en tjurkalv som fått namnet Mandelblom, tyvärr har det varit så tråkigt väder att vi inte fått några fina kort men det kommer inom kort.

Strumpan som gjorde sig illa på ena bakbenet i hagen och Candle som vi ville kolla upp efter tävlingarna på Solvalla var båda två på Täbykliniken förra veckan. Griffelbenet var inte skadat på Strumpan och inte heller Candle var det något fel på. Kändes väldigt skönt och Candles träning upptas nu igen.

Strumpan har fått flytta hem från betet och går med de andra russen ner mot vattnet. Då vi fortfarande har en hel del vass kvar gå hästarna gärna i vattnet och äter. Värst är Irre som kan gå 10 meter ut och med vatten uppöver magen och beta.

Nu väntar vi bara på att Illuztra ska behaga föla och att det inte blir några komplikationer. Är lite nervös då det verkar vara ett krånglit år för många ston med fellägen, döda föl, och svaga fölungar.

//Olivia


Tisdag 9 Juni 2009

Det har varit lite dåligt med uppdateringar på sistone. Här kommer bilder på nytillskottet som fått namnet Löjtnanshjärta. Har haft fullt upp med att mysa med honom som ni förstår!

Han föddes precis innan det var dags att åka till Elitloppet och hjälpa till med försäljningen för ponnytravets räkning. Det var idel kommers och så hade vi bästa platserna (precis vid mål). Har nu några nyfrälsta Elitloppsfan.

Nytt världsrekord blev det också kat B 1.37.5 av Tyson II mycket imponerande. Undrar när man får uppleva under 1.35. Det dröjer nog några år iochförsig.

Löjtnantshjärtor

Löjtnanshjärta och Löjtnanshjärta!

Cissi, Våris och Hjärta

Lukta på blommorna

Vad är det? Nyfiken i en strut! 

Illuztras fölmage

Det fanns ett flygplan som hette Flygande tunnan detta är motsvarande inom hästvärlden. På bilden ser man dock inte att det skjuter ut ca 1 meter på vardera sida! Men det gör det

Under helgen for vi till Lindesberg blev diskning för mig och Maitai men hon skötte sig jättebra och kändes fin i värmningen. Våra medpassagerare Marika och Grann vann sitt lopp och Julia P vann montén efter en snygg ritt. Det är även Julia som ska köra Irrbloss på Solvalla eftersom jag då befinner mig (förhoppningsvis) mittute i Atlanten (inte Stilla havet som min förvirrade geografihjärna ett tag trodde, woops!) .

//Cecilia


Måndag den 18 Maj 2009

Candle på Solvalla 2009

Fullspäckad vecka, vet knappt hur man ska summera det hela. Gör iallafall ett försök. I fredags hämtade jag först hästsläpet uppe i Alunda hos familjen Jansson för att sedan hämta Olivia, Malin, Jonna och Anna som skulle vara hos oss under helgen. Hem och tvätta hästar på löpande band inför treårstestet dagen efter. Anna hann även med att träna en runda på Irrbloss och så hämtade vi hem Strumpan från betet. På kvällen hade vi riktig taco och filmkväll, när det bara var hästtjejer närvarande passade ju Seabisquit bra (fantastisk film om en galopphäst). På lördagen var det upp tidigt fixa och feja och sedan var det dags för operation HÄST. Först iväg med treåringarna till Vätö och treårstest med lastbilen efter med Irrbloss och Candlelight i transport. Visa treåringarna. Alla skötte sig jättebra och bäst gick det för Strumpan som fick gångartsutmärkelse och var en ynka poäng från hoppdiplomet också. Även lilla Pärlan fick gångartsutmärkelse. Jättekul. Sedan hem med dem byta bil och iväg för Olivia och Anna. Jag Jonna och Malin åkte vidare till Solvalla. Där Candle startade i Vårcupen. Första bilstarten för i år och en fjärdeplats och tiden 1.59.5. Vidare till Final. I defileringen till finalen kände jag att något var fel men litade inte på magkänslan. Efter loppet (var strax utanför pengar) var Candle stel och hade tecken på korsförlamning. När hon sedan apatiskt inte ville gå på transporten (har antagligen stått och spänt sig i transporten) var det bara att åka och hämta lastbilen och när den kom efter sisådär 2 timmar så gick hon rätt in. När vi kom hem märkte vi att hon även var tjock i kotsenskidan, la ett zinklimsbandage och ska åka för uppkollning i veckan. Hoppas inte det är något allvarligt utan en vrickning i samband med att hon spänt sig.

Shahzams debut på hoppbanan

På söndagen var det så dags för hoppning med VHS. Jonna som hade tränat in sig på Candle fick snabbt byta till Rocky och gick en felfri runda och rosett. Men Rocky la inte ner mer krut än vad som behövdes! Bra av både ryttare och häst tycker jag med tanke på att Jonna ridit Rocky 2 ggr.

Jag och Shahzam tog ett litet varv runt 40 cm bana. Första gången på riktiga hinder och vi var där för att lära. Några stopp/rivningar blev det pågrund av mig, hann inte med Shahzams tempo. Men han tyckte det var väldigt kul och nästa gång får det nog bli lite större hinder.

Irre och Anna hoppar

Irre och Annas debut på hoppbanan

Sedan hoppade Anna och Irrbloss (och jag) 40 resp 50 cm. Blev rosett på 40 cm och en rivning på 50 cm från Anna och Irrbloss och en rivning från mig. Fick sådan fruktansvärd mjölksyra. Men visst har vi fin teknik över hindrena.  Hur sjutton kommer Stefan Holm över 2.40!!! Tror Anna och Irre får sköta det där själv nästa gång.

Så idag var det dags för Fysik B prov och avslutning på kursen trots att jag blandade ihop det mesta blev det iallafall ett VG. Så dåligt förberedd har jag aldrig känt mig men så blev det ju mycket häst i helgen också.

//Cecilia


Onsdag 13 maj 2009

Idag har jag varit iväg på betesmarkskurs som anordnades av länsstyrelsen i samarbete med EU. En intressant och givande dag när man har betesmark och djur. Det var ett blandat gäng men mycket häst såklart som det är i våra trakter. Annars var vi på Romme i helgen med pållarna. Maitai var oplacerad men gick 2.45.6 vilket jag tycker är en helt okej tid för en treåring. Candle och Julia P satte nytt rekord i monté 2.03.2 och knep en andra plats. Själv körde jag bort henne i loppet. Får nog anlita en bättre kusk nästa gång.  Irrbloss var inte alls på hugget och Pärlan galoppera bort sig i kvalet. Men men det går nya tåg. I lördags var vi på jätterolig körkurs ute på Norrveda för instruktör "Jajja". Strumpan och Irrbloss fick känna på vad vi kommer att ägna oss åt så småningom.

Annars är det alldelles underbart väder här i Roslagen, fåglarna kvittrar, gullvivorna och vitsipporna täcker hagarna och vi väntar med spänning på två små ystra kalvar som kommer när som helst nu förhoppningsvis.

Nu får man återgå till fysiken, ska bygga ett elektriskt batteri ( expriment som jag hitta på Tom Tits igår när vi var där med systersönerna).

//CeciliaRSS
«juli 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031