Gården och teamet på Granö

Granö Stall ligger i Roslagen ca 3,5 mil från Norrtälje. Här har vi stall med sex boxar, två ligghallar på 100 resp 50 kvm, upplyst ridbana, stora och kuperade hagar och strandbeten längs Roslagskusten. Granö köptes av K-G och Birgitta Ekeberg-Sabelström 1985 och drivs idag som ett familjeföretag. Idag utgörs framförallt verksamheten av småskalig uppfödning av gotlandsruss med tillhörande utbildning och förädling av dessa. Som komplement till hästarna finns en mindre flock fjällkor för att hålla markena öppna samt för egen produktion av kött. Gården har kompletterats med tillköpt mark och utgör nu ca 25 hektar som hela tiden undergår nya förändringar och förbättringar.

 Olivia Ekeberg

019 (2)

Olivia jobbar till vardags som biträdande jurist på Bergquist & Partners advokatbyrå i Stockholm som jobbar med nationell och internationell arvsrätt men tillbringar all sin lediga tid på Granö tillsammans med hästarna. Olivia har ridit sedan hon var 5 år och hon fick sin första häst, Shahrazad, när hon var 10 år, ett snällt arabsto som lade grunden till intresset för arabhästar. Olivia är mycket avelsintresserad och sköter tävlingsplaneringen och alla anmälningar till tävlingar, utställningar etc. Är engagerad i både Mälar-Russ och Svenska Russaveslföreingens styrelser. Hon tävlar inte så mycket själv men är alltid med och groomar och visar våra hästar på utställningar. 

Cecilia Ekeberg

092

Cecilia jobbar sedan juni 2017 som distriktsveterinär på Gotland. Innan dess genomförde hon ett år som Internship veterinär på Mälarens Hästklinik i Sigtuna efter sitt tidigare arbete som Distriktsveterinär i Rimbo/Finsta. Tidigare har hon jobbat som hovslagare vilket hon numera bara hinner med i mycket begränsad omfattning. Började rida som liten och fick sin första häst Sudergårds Roxette 1994. Har tävlat ponnytrav mellan 1999-2010, tävlar numera i sportkörning med Manicken och Yttring. Hon är även engagerad som ordförande i Wäddöortens Rid- & Körklubb.

 K-G Ekeberg

image

Föredetta ponnypappa till Olivia och Cecilia innehar numera titeln VD (vanlig dräng) när han inte jobbar som domare på tingsrätt och hovrätt. Hjälper till med det mesta på gården. Har huvudansvaret för hönsen och veden vilket han sköter med bravur. Har kört tusentals mil genom Sverige med hästtransport, favorithästen är Candlelight och favoritkatterna heter Lucy och Shivas.

Birgitta Sabelström-Ekeberg

"Chefen" på Granö som bor och jobbar i Stockholm i veckorna. Ponnymamma som egentligen är lite rädd för hästar men har ett stort intresse för fjällkor så detta införskaffades för ca 10 år sedan.

Anna-Karin Wik

Har sin connemara Bolle boende på Granö sedan flera år. Jobbar till vardags på Granngården i Norrtälje och är en fena på allt kring foder till häst, är huvudansvarig för det på Granö och har till och med ett egenutvecklat program för att göra foderstater till hästarna då hon tidigare jobbade som programmerare. Fixar och donar med alla djuren på gården och är alla hundars favorit, speciellt Dutys.

Familjen Weman Freander

De duktiga systrarna Mikaela, Nicole och Cornelia Freander tävlar och tränar våra hästar i hoppning, galopp och monté, de bor på Ljusterö där de går i skolan samt sköter om sina egna ponnyer och hästar som de tävlar framgångsrikt i hoppning med.

Tjejerna tränas av sin mamma Racha Weman som driver Stall Racha på Ljusterö.

IMG_3844

Mikaela Freander tävlar Karezz i hoppning och lotsar henne runt banorna på ett mjukt och säkert sätt.

image

Nicole Freander tävlar Karezz i galopp och red tidigare Yttring i hoppning.  

IMG_4366

Cornelia Freander tävlade tidigare Manicken i monté och Strumpan i hoppning.

Mina (Mini) Hosokai

IMG_5473

Mina Hosokai är Yttrings duktiga ryttare som tävlar honom i hoppning, dressyr och monte.

Yoko Hosokai

Ponnymamma till Mina (Mini) Hosokai. Jobbar till vardags i hotell och restaurangbranschen har därför huvudansvaret för maten till tvåbeningarna på alla tävlingar och träningar. Rattar numera både fyrhjuling, hästbuss och hjälper till några dagar i veckan med hästarna på Granö.