Torsdagen den 5 februari 2015

Nytt år, nya möjligheter!

Tiden går fort när man har roligt och mycket har hänt på Granö även om hemsidan inte uppdaterades särskilt mycket förra året. En del trav och utställningar hann vi med förra året. Däremot blev det inte lika många körtävlingar då Irre, våran klippa, i juni flyttade till en barnfamilj i Sundsvall. Han verkar trivas mycket bra och vi har fått uppdateringar från hans nya familj som stormtrivs med honom. Känns alltid roligt när man lyckas sälja en häst till rätt familj.

Våra tävlings- och träningshästar har nu kommit igång efter årets vintervila och alla känns mycket fina. Då vi bestämt oss för att Candlelight inte ska starta i år utan betäckas kommer vi bara starta Strumpan, Yttring och Flashlight i ponnytrav. Flashlight flyttade hem i höstas och målet är att han ska kunna gå under 2-minuter i år. Yttring kommer även debutera i körning i år och med honom har vi som mål att kunna starta i en fullständig LA. Förhoppningsvis kommer han även vara redo för att starta någon dressyrtävling. Flash och Yttring har blivit riktiga kompisar och båda killarna tränar på mycket bra. Snart ska vi åka in till Solvalla med dem för att se om de börjar bli kvalklara.

Strumpan ska förutom ponnytrav även tävlas i hoppning när vi flyttar tillbaka till fastlandet i april. Förra säsongen blev något av en mellansäsong för Strumpan då hon vid två tillfällen var med om olycka med vagnen blev hon väldigt spänd varje gång som något lät. Vilket gjorde att hon spände sig i loppen och inte kunde prestera på max. I år har hon inte varit lika spänd och förhoppningsvis kan hon slappna av lite bättre även i loppen framöver.

Även Witezz är igång igen efter en välförtjänt vintervila efter en intensiv höst med två månaders hoppträning och tävlingar, då hon debuterade i hoppning och även gick felfritt i LC. Hon har äntligen funnit ett lugn och blir stadigare och mer framåt för varje gång man rider henne. Hon har tidigare haft svårt för att få ordentliga rygg och rumpmuskler men nu är hon rund och fin och har blivit väldigt lik sin mamma Illuztra. Witezz kommer om några veckor att flytta, först på prov men förhoppningen är att vi hittat hennes nya familj. Det ska bli mycket spännande att se hur de kommer trivas med varandra men känslan är den rätta. 

Även Preztige har flyttat, även om det inte är för gott, då han är utlånad till några bekanta till oss. Vi har fått rapporter om att han trivs mycket bra och att hans nya bästis som han leker med är ett halvblod på 180 cm.  Han har gått från att vara störst i stallet till att vara minst.

Molnbröderna har även de börjat sin träning. Killarna har körts utan ledare men har under januari fått lite ledigt då det har varit alledels för halt för att köra. Även Molnbröderna kommer att säljas under året och två är redan tingade.

Nästa helg åker jag, Yttring och Flash på årets första utställning och sen kommer kör- och travtävlingarna att rulla igång. Och både jag, Cissi och hästarna är redan laddade för vad säsongen har att erbjuda.

//Olivia

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«april 2023»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930