Söndagen den 2 september

Tiden går fort när man har roligt och nu har även denna sommar tagit slut. Jonna och Anna är tillbaka i skolan och Cissi har påbörjat sitt fortbildningsår i hovslageri. På måndag börjar även veterinärutbildningen och jag ska påbörja tioveckors praktik på en advokatbyrå i Norrtälje. Men en hel del har vi hunnit med under sommaren.

Cissi har varit på ett antal körträningar på Sparreholm med Candle och Irre. Båda göra stora framsteg och Cissi satsar allt mer på körningen. Drömmen är att köra par, men målet nästa år är att starta Candle i Lätt B och Irrbloss i Lätt A. Vi har en körtävling kvar i år och då ska vi även debutera i maraton, ska bli spännande att se hur det går.

imgp3024_shrink-398x600

imgp3137_shrink-398x600

432056_507405035953109_1615826958_n
Bild från debuten i Lätt A precision som slutade i seger!

Strumpan och Candle tränar för fullt nästa start blir på Solvalla den 9 september. Candle har verkligen hittat formen nu på hösten och tog en fin seger på Mantorp på nytt fint rekord.

i57270339__szw1280h1280_i57270358__szw1280h1280_
Även en del hopptävlingar är inplanerade under hösten, främst för Strumpan och Pärlan men även Candle ska startas. Witezz ska debutera i en pay and ride under oktober då de utvecklats fint i ridningen.

215682_273167099451861_441668048_n

//Olivia


Fredagen den 6 juli 2012

C:UsersOliviaPictures2-07-06â

9 juni var Irrbloss, jag och Olivia (groom) iväg på körtävling i Johannesberg, 2: a i dressyren, och 1:a i precision blev därför 1:a i totalen. Mest nöjd att Irrbloss höll galoppen genom hela precisionsbanan och vi petade inte ner en ända boll. Irrbloss tycker det är superkul med körning vilket även märks på ponnylägrena där alla barnen får prova på hinderkörning. Som vanligt blev det tajt med tid då helgen tillbringades i Strömsholm på SM i hovslageri, och jag bara åkte emellan då Olivia mötte upp med häst. Snälla systrar borde alla ha.

C:UsersOliviaPictures2-07-068

Jonna och Witezz tränar varje vecka för dressyrtränare Sofia Collin, det går bättre och bättre och målet är start i LC till hösten. Varierar med mycket uteritter vilket är härligt nu på sommaren.

C:UsersOliviaPictures2-07-0689

Simträning för storschäfern och lillschäfern (vi vet att det är en borderterrier men det vet inte hon!) Mycket bad blir det vilket hundarna älskar även när temperaturen i vattnet är lågt.

C:UsersOliviaPictures2-07-06 3

Hunnit med lite trav har vi gjort också. Helgen 18-20 juni åkte hela teamet (Jonna, Anna, Olivia, Vera, jag och Julia Pettersson) till Eskilstuna och dubbeltrav med Strumpan, Candle och Golf. Gick väldigt bra och alla tre pållarna fick varsin seger med sig hem och en del andra placeringar också. Grillning, lekar och trevligt umgänge blev det under lördagen. Hann även med att åka iväg på "Säker nötkreaturshantering" som länsstyrelsen arrangerade under dagen vilket var mycket givande.

C:UsersOliviaPictures2-07-06!3 Candle får en puss efter segern i montén.

C:UsersOliviaPictures2-07-06"7

Några hopptävlingar har det också blivit med Clearrounder i LD för Pärlan och Candle. Strumpan går numera tävlingsklass och det har hittills resulterat i en seger och en andraplats i LD+5. Nästa start blir Värmeslaget i Rimbo där Anna och Strumpan ska debutera i LC.

C:UsersOliviaPictures2-07-06%1

Ett nytillskott på gården är lilla Prästkrage kom till världen den 30 juni, söt som socker och mycket kramvänlig krabat som inte alltid gör som hans mor Gullviva vill. Nu har vi alltså två kor, en stut, en kviga och en kalv av rasen fjällnära som går och betar på Granö. Ytterligare nytillskott kommer snart i form av kycklingar då en av hönorna lagt sig för att ruva, ska bli spännande att se hur många dunbollar som föds.

C:UsersOliviaPictures2-07-06$6

Utställning Mälarruss den 30 juni. Strumpan blev bästa sto med 42 poäng, 99888. Mycket nöjda och glada. Candle fick också guld med 40 p och Irrbloss silver med 39 p, med bla en 9:a på skritten. Eftersom det också var många fina hingstar på plats pågrund av Generalmönstringen passade vi på att kolla på lämpliga kanditater till Candlelight nästa år.

C:UsersOliviaPictures2-07-06&2

Karezz har blivit stor, hela tre år och det är nu dags att börja jobba, hon tömkörs och är nu insutten vilket hon tycker är helt okej. Har inte brallat någonting ännu så länge utan verkar tycka det är kul med arbete. Ska jobbas vidare under hösten och vintern.

//Cecilia 

 


Onsdagen den 18 april

Snömodd och hoppning i Sollentuna. Järngänget från Granö (Olivia, Anna, Jonna och Vera och jag) tog oss till Sollentuna och hoppning. Strumpan hoppade felfritt, eftersom hon gjort det många gånger nu kommer vi anmäla henne till tävlingsklass nästa gång. Halva startfältet hade strukit sig pågrund av vädret och det förstår jag, bara de mest ihärdiga eller idioterna var på plats.

 

rommecandle

Trav på Romme, så är säsongen 2012 i full gång igen. Candle var direkt på hugget när vi lastade av och inte var det bättre i värmningen där hon gick och småtaktade i skritten. Springa fort är hennes grej. Och det gjorde hon. Vann första loppet på tangerat rekord efter en stenhård upploppsstrid mot Farmens Hyper, riktigt nervöst att stå vid sidan om. I montén fick hon se sig slagen med en längd. Vädret kan ha påverkat eftersom det började regna och det tycker divan Candlelight inte om. Fick ett kort på henne där man ser hur hon går och kniper igen ögonen.

romme

rommemonte

Nöjd och trött Anna på väg hem efter tävlingarna. Många timmar i lastbilen blir det med mycket hästsnack och skratt.

Trött Anna

//Cecilia


Söndagen den 7 april 2012

IMG_0373

Superhärligt vårväder sätter fart på både människor och hästar här på Granö. Årets första riktiga hopptävling för Anna tillsammans med Strumpan, Irre och Pärlan avklarades imorse. Bäst gick det för Strumpan som gillar att springa fort och hoppa hinder och därför kunde få med sig en rosett hem. Nästa vecka blir det Sollentuna på lördagen och årsdebut i ponnytrav på Romme på söndag. På eftermiddagen kom Vera och red Candle, som nog hade satt på sig racerskorna för det gick snabbt över hindrena. Candle är inte så mycket hoppad då hon satsat på sin travkarriär och varit mammaledig i två omgångar, men vi kommer satsa lite på det framöver. Det märks att Strumpan och Candle är kusiner när det kommer till träning och tävling. Båda älskar att arbeta; gärna länge och mycket, gillar att springa snabbt (ju fortare desto bättre) och hoppa högt.

Hilda på uppdrag. Igår åkte Hilda ut på uppdrag, hon är numera sällskapsdam åt en lusitanovalack i Husinge och kommer vara så ett tag framöver. Det tror vi kommer passa Hilda bra eftersom hon bäst tycker om att gå i en liten flock och gärna då med en pojke (favoriten innan var Shahzam).

IMG_0359

Körträningen tillsammans med Irrbloss går också bättre och bättre. På bilden var vi på körhelg i Rimbo för Marie Östman och nu i helgen var vi iväg till Rockelstad slott och familjen Algotsson för träning i samarbete med Mälarruss och Eskilstuna körsällskap. Även Strumpan fick åka med för lite tömkörningsträning och vi tränar vidare med henne hemma. Nästa träning den 22 april tar vi med tre hästar, lika bra att passa på när man har långt att åka.

Huvudbild på Morninglight 046

Morninglight 3 dgr gammal                 Mys i sommarhagen

Liten har blivit stor och flyttat hemifrån! Fina, fina Morninglight flyttade idag ner till sina nya ägare i Jönköping. Vi tror att hon kommer få det toppenbra där tillsammans med sin nya familj som ska använda henne som ridponny. Vi önskar dem stort lycka till och hoppas få se dem på hoppbanorna framöver!

Glad Påsk!

//Cecilia

 


Söndagen den 25 mars 212

Nu har det äntligen blivit vår på riktigt och hästarna har börjat fälla och slipper de tjocka vintertäckena.

Förra helgen invigde vi utställningssäsongen då vi visade Morning, Candle och Strumpan på RPAF:s utställning i Norrtälje. Anna som inte kunde visa Irre på grund av domarjäv fick visa Morning och de gjorde en fin uppvisning och Morning fick 39 p. Cissi visade Candle, som egentligen inte är så förtjust i utställningar och brukar vägra att stå still. Vi hade mutat henne med både snabbjobb på Solvalla dagen innan och hoppning på morgonen såhon skötte sig och fick fina 41 p. Jag  visade Strumpan som också fick fina 41 p och även hon skötte sig fint och visade sin fina trav.

Träningen av hästarna rullar på och både Candle och Strumpan börjar närma sig tävlingsform. Planen är att starta i början av april. Irre och Cissi har varit på körträning i Rimbo och nästa helg ska vi åka till Rockelstad för ytterligare dressyrträning. Witezz och jag har börjat rida för en duktig tränare i klassisk dressyr. Vilket är jättekul och både jag och Witezz utvecklas. Pärlan har fått komma upp från ligghallen och tränar på bra. Även Mornings träning går framåt och vi har börjat hoppa med henne, vilket hon tycker är jätteroligt och är duktig på.  
morning

När det blir lite varmare och har kommit upp lite gräs kommer hästarna som inte tränas att få åka på bete. Illuztra som har fått lite vila får gå på bete under våren medan Karezz som ska ridas in kommer få stanna hemma och börja tränas.

//Olivia

 


Lördag 18 februari 2012

IMG_0268

Så har vi tagit oss igenom den mörkaste tiden på året och går mot ljusare tider. Vi har sex hästar i full träning. Strumpan och Candlelight som tränar hårt för att förhoppningsvis kunna starta ponnytrav i April. Strumpan har också starta ClearRound 50/60 cm och fick med sig två rosetter därifrån. Hon kommer parallellt med ponnytravet och montén starta en del riktiga hoppklasser i år.

Irrbloss som lagt travskorna på hyllan för gott har varit iväg under jullovet på körläger på Rockelstad slott för tränare Tomas Algotsson, målet är att starta LB/LA körning i år. Förhoppningsvis kommer den nya vagnen nästa onsdag. Nästa träning blir 1 april.

Illuztra som hunnit bli 17 år tränar mycket varierat och har också gått ClearRound i år med Jonna i sadeln, förhoppningsvis blir det ytterligare lite starter i dressyr senare i år. Illuztras dotter Witezz går från klarhet till klarhet och ligger nu ute på annons eftersom det är dags för henne att gå vidare, hon kommer bli en väldigt trevlig ridponny och utvecklas hela tiden.

Morninglights träning har ändrats om lite och är nu enbart inriktad på ridning och vardagskörning eftersom hon inte har samma fina löpskalle som Candlelight, men snällare barnponny får man leta efter.

Hästarna på "andra sidan" (vägen, där ligghallen är) pysslas om lite extra under helgerna, Karezz ska snart komma upp för insittning och Pärlan för igångsättning igen efter vintervila som hon var välvärd.

Även om vintern kom sent i år har den nu kommit med besked och det har blivit en del slädturer, tolkning och pulkaturer bakom vagnen vilket både barn och hästar uppskattar. Stilpris till Jonna som står vikt som en fällkniv när hon tolkar efter Anna och Candle! På bilden är det Olivia, Illuztra och Anna (notera Annas raka stil!) 

IMG_0296

Just nu är det annars en hel del i skolan både för Olivia och mig men även för Anna och Jonna, det blir en hel del planering för att hinna träna och sköta alla hästar men det är det värt, vi satsar hårt inför den här säsongen.

Nästa vecka blir det lite semester för mig då jag ska till Paris och veterinärhögskolan där på studieutbyte, ska bli några spännande dagar. Tror dock inte att vi stöter på en giraff som den här som jag träffade i Sydafrika förra sommaren när jag var där ock verkade hästar (inte giraffer), då var det vinter där, lite skillnad från våran!

http://www.cintsahorses.co.za/ Räddningscenter för hästar i East London, Sydafrika.


Lördagen den 19 november

Nu är även ridtävlingssäsongen avslutad och alla tävlingshästar utom Irre har fått vintervila. Både Anna och Jonna har startat några dressyrtävlingar och Anna har startat russen i clear round hoppningar. För att vara första säsongen som både hästar och ryttare tävlar i detta är vi mycket nöjda med prestationerna.

121
Pärlan, Irre och Strumpan har startat i tre hopptävlingar på 60-65 cm. Strumpan har presterat bäst och har fått två clear round rosetter, på första tävlingen blev Anna och Strumpan tyvärr uteslutna på grund av att Anna glömde vägen och hoppade fel hinder, annars hade de nog klarat clear round även då. Irre vägrade ut sig på andra hindret i första tävlingen och även om det inte blev felfritt i de två sista tävlingarna så gjorde de stora framsteg och kom runt på 8 fel. Även Pärlan har hoppat bra, men tyvärr vägrat på några hinder och inte lyckats gå clear round ännu. Ska bli spännande att se hur mycket de kan utvecklas nästa år.

119
Anna och Strumpan nöjda efter en felfri ritt.

Vi har även starta några dressyrtävlingar med lite blandat resultat. Sista tävlingen var KM i Rimbo där Jonna och Illuztra red en fin ritt, tyvärr räckte det inte till placering men motståndet var hårt med ryttare som tävlar i allsvenskan.

Imorgon ska vi hämta hem de sista hästarna från betet, helt otroligt att man kunnat ha hästarna på bete ända till mitten av november. De och kossorna ska då få flytta in hagen med ligghall. Då kommer kossorna bli nöjda, de älskar sin halmade ligghall.

Witezz, Morning och Hilda är nu igångsatta och skrittas några dagar i veckan. Även Irre och Illuztra tränas men lite lugnare. Är skönt nu när det är mörkt tidigt på kvällarna att ha det lite lugnare i stallet. Man får ju även tid till annat som måste fixas.

//Olivia

 


Söndag 30 oktober 2011

Nu är det verkligen höst här på Granö och klockan är omställd till vintertid. Det finns dock fortfarande bete kvar så Hilda, Preztige, Karezz, Witezz, Morning och Candle går fortfarande nere i Backa och äter gräs men Morning, Hilda och Witezz semester är snart slut och de ska arbetas igång.

Hemma går Illuztra, Pärlan, Strumpan och Irre för fullt. När ponnytravsäsongen nu är slut för året satsar vi lite extra på ridningen. Dressyrträning igår på Bobacken med tre pållar och två ryttare som tränade LB inför kommande klubbmästerskap i Rimbo. Hoppningen har också gått framåt och Anna har åkt med tre russingar på olika tävlingar under hösten. Red felfritt i Sollentuna med Strumpan senast i LD+5 och i helgen är det dags för tävling i Lurbo, Uppsala. Sedan ska Pärlan och Strumpan få lite semester och vila hjärnan nere i Backa.

Idag var vi ute på härlig ridtur till Sickla med alla pållar, mycket galopp och glada hästar var det (samt ryttare). Fick hjälp av tjejerna med stallet, som nu är välstädat och fint, bara att plocka in hästarna till kvällen. Korna har också fått en ny hage som vi röjde på sly under eftermiddagen, kor är nyfikna av sig så givetvis följde de arbetet noga så vi inte missade något!

//Cecilia

 


Måndagen den 10 oktober 2011

Nu har hösten kommit på riktigt men skönt nog finns det fortfarande mycket bete kvar i hagarna så beteshästarna har vi ännu inte tagit hem från betet. Förutom Shahzam som under vintern är utlånad.

Då det varit dåligt med dagboksinlägg är det kanske dags att summera lite vad vi haft för oss.

I augusti åkte vi till Russriks med Morning, Strumpan och Irre. Både Irre och Strumpan fick guld, Strumpan fick 9 på traven och och Irre 9 på typen. Morning fick 39 p och gick tvåa i sin klass. Tyvärr var det väldigt blöt och tungt underlag vilket nog bidrog till att alla våra hästar fick en 7 på skritten. Men vi är jätte nöjda med poängen och resultaten.

RIks

Morninglight och Witezz har även varit på premiering. Båda fick 39 p och genomförde godkända ridprov. Witezz fick mycket beröm för sina rörelser, domaren sa att hon rörde sig från öronen till svansen, och fick 9 på skritten. Nu har de fått lite ledigt och njuter på betet med övriga i ledighetskommiten.

witezzpremmorningpremi

Vi har även hunnit med en del travtävlingar och bäst har det gått för Strumpan. Det lossnade rejält för henne när vi var och tävlade i Örebro, hon sänkte sitt rekord rejält och knep både en 1:a och en 2:a plats med Jonna. Helgen efter startade hon i monte på Gävle med Anna, de ville inte vara sämre utan vann de med. Vi bestämde oss för att avsluta säsongen på topp och Candle fick därför ledigt och Strumpan och Anna fokuserar nu mer på ridningen och då framförallt hoppning. 

Candlegävle

candle och anna

Vi har även hunnit med lite andra tävlingar, bland annat galopp där Jonna och Illuztra äntligen fick till en bra start och kunde knipa en 3:e plats.

Anna har startat Irre, Pärlan och Strumpan i en clear round hoppning. Pärlan och Strumpan hoppade jätte bra men blev tyvärr utan clear round rosett då Anna red fel med Strumpan och tyvärr vägrade på ett läskigt hinder med Pärlan. Irre däremot hoppade fint på framhoppningen men ville inte samarbeta på banan och vägrade ut sig.

Igår var vi på dressyrtävling med Illuztra, Irre och Pärlan. Pärlan fick 63% och kom precis utanför placering, Irre fick 60% trots lite för mycket egna åsikter. Anna red mycket bra och fick beröm för sin fina sits. Jonna och Illuztra startade både i LC och i LB. I LC drogs poängen ner då de fattade fel galopp, annars hade även de kommit över 60% sträcket.

Illuztratäby

//Olivia


Måndagen 25 juli 2011

Äntligen lite tid över för ett dagboksinlägg

Har än så länge varit en lugn sommar när det gäller tävlingar och utställningar, men i augusti och september kommer det bli lite mer av den varan. Men vi har haft fullt upp ändå. Vi har haft två veckor med ponnyläger och bland annat börjat renovera våra trästaket.

Shahzam, Hilda och Preztige går fortfarande på bete och njuter av livet. Preztige har växt till sig och både blivit högre och breddare. Även Shahzam har växt till sig men bara på bredden.

DSC_0274DSC_0279

För fem veckor sedan gjorde sig Karezz illa i hagen och det visade sig att hon fått en spricka i ett av frambenen så just nu är det boxvila som gäller för henne. Hon sköter sig fint även om hon har en hel del överskottsenergi och exploderar då och då när man är ute och betar med henne.

DSC_0513

Just nu är jag själv hemma då Cissi har åkt till Sydafrika under tre veckor och Jonna och Anna är på ridläger. Men då Jonna och Anna har med sig Illuztra och Irrbloss på lägret och Pärlan är på en veckas träning hos våran ridlärare har jag bara fem hästar hemma på gården.

DSC_0630

//Olivia

 RSS
«juni 2023»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930