Fredagen den 10 juni 2011

Dags för en liten uppdatering igen

Vi har ju ännu inte berättat eller visat några bilder på vårat senaste tillskott, Dusty. En liten borderterriervalp som nu har hunnit bli tre månader. Hon är mycket söt men både tuff och kaxig. Den enda av hundarna som orkar med henne när hon leker är Eddy. Det ser lite roligt ut när vår största och vår minsta hund busar. Här kommer en liten bildbomb.

178
Kramar älsklingsleksaken

165
Hittar på bus med Baby
176
Tar igen sig med Daisy

137
Tar igen sig med Eddy

183
Tar igen sig på favorit sovstället

Vi har även hunnit med en del annat. I helgen var vi på arabhästutställning. Egentligen skulle både Illuztra och Karezz skulle följt med. Men då Illuztra tyvärr var halt åkte vi bara med Karezz. Förutom en resa till tandläkaren har Karezz bara åkt till betet innan men skötte sig mycket bra. Hon blev tyvärr lite stressad av speaker och högtalarljudet och stod inte stilla när jag skulle ställa upp henne. Hon fick inte heller så höga poäng men vi var nöjda ändå. Anna fick även ställa upp i amatörhandler klass och även om Karezz inte stod still då heller så fick Anna med sig en rosett hem.

181
När vi kom hem blev Baby såhär glad över att vi äntligen var hemma igen

Preztige har nu blivit kastrerad och snart kommer Karezz, Preztige, Hilda och Shahzam att få åka på bete.

Vi går även i väntas tider då Vårblomma ännu inte kalvat, men det börjar närma sig nu.

//Olivia


Söndagen 15 maj 2011

Söndag 15 maj 2011

I helgen var det säsongspremiär på Solvalla och årsdebut för Stumpan och Candlelight. Nu när jag fallit för åldersstrecket och blivit staketkusk är det extra nervöst. Stumpan startade i lopp 1 med Julia Pettersson i sulkyn. Det slutade 2:a och sänkte rekordet till 2.17.5. I lopp 11 startade Candlelight och Jonna, det var debut tillsammans för detta framtida radarpar. Och vilken debut! Efter en lugn start kunde Candle komma till ledning efter 600 m och fram till ca 200 m kvar vara hon i säker ledning då Hwitstjärna kom upp utvändigt, Candle som hatar att förlora la då i en extra växel, Hwitsjärna fick en kort galopp och Candle kunde glida undan till seger. Det var ett mycket glatt ekipage som kom fram till prisutdelning. Dessutom blev det nytt rekord 2.54.3. Klockrent.

http://www.youtube.com/watch?v=kxahC9dDyTI

Länk till upploppsfilm!

Jonna och Candles första vinst
Fina Candle och duktiga Jonna på väg mot seger.

Får också passa på att gratulera LojstaPrimus och Wilma som vann LC hoppning idag, förra veckan vart det också seger i dressyr LC för det duktiga ekipaget. Grattis!  Primus som är syster med Svarta Pärlan bodde hos oss sina första 6 år, snällare ponny får man leta efter och det är underbart att se hur fint han mår och hur mycket han utvecklats i ridningen.

 

PrimusochWilmavinstLCPrimus och Wilma efter segern!

//Cecilia


Måndagen den 4 april 2011

Första banjobbet på Solvalla är nu avklarad och hästarna skötte sig mycket bra.

Jonna körde Candle som såg jätte fin ut och vann provloppet som de var med i, även om Candle blev lite lat i ledningen. Cissi körde Strumpan som även hon skötte sig fint och sprang på tider runt sitt rekord utan egentlig drivning. Båda hästarna kändes så pass fina att vi bestämde oss för att anmäla till Esilstuna den 17 april.

candlecandlevallaStrumpanochcissistrumpanpåbanan

//Olivia


Söndagen 27 Mars 2011

Efter stora tentor för mig och Olivia under veckan, har det varit en skön avkopplande helg ute på Granö med mycket häst. Igår var Anna och Jonna och nötte dressyr i Åkersberga med Strumpan och Illuztra, siktet är inställt på LC1 i Rimbo under påsklovet, det var en bragenomkörare inför dagens clearround hoppning i Rimbo. Lite segt att ta sig upp på morgonen när klockan var omställd till sommartid. Anna och Strumpan hoppade 40 cm och nollade. På 50 cm blev det lite kommunikationsmiss mellan Anna och Strumpan, då Strumpan tyckte att hon skulle hoppa ett annat hinder än det som skulle hoppas vilket gjorde att de kom helt fel på det hinder som skulle hoppas, de tog sig över men rev tyvärr hindret. Men bra av Anna att reda ut situationen och modigt av Strumpan att ändå hoppa. Jonna och Illuztra red 50 cm och klarade det galant, även 60 cm som var nästa höjd gick bra och de kunde åka hem med två rosetter.

 842

På bilderna är det Anna/Strumpan och Jonna/Illuztra på hoppträning på Ljusterö. I bakgrunden syns också duktiga ponnyn Alfred som är brorsa till Starlight och Maitai. Han är riktigt duktig i hoppning.

 

 

 

 

844

Jonna och Olivia jobbar också med Witezz som håller på att ridas in, på bilden är det Jonna som är testpilot och Olivia som coachar.

856

Glad häst, ryttare och medhjälpare.

857

//Cecilia


Söndag 13 mars

Lite dåligt med uppdatering, får skylla på det myckna arbetet i skolan, men här bli iallafall ett inlägg med lite bilder!

Igår var det dressyrlektion på Bobacken igen, Strumpan var väldigt trött efteråt pågrund av all böjning, samling och galoppfattning som gör att hon måste tänka mycket; hon somnade på lastbilen och kröp nästan in i boxen, så trött var hon. Men idag var hon pigg igen vilket var bra då vi for till Täby Galopp för träningstävling och kval för Strumpan och Illuztra. Banan var väldigt kladdig och både hästar och ryttare var väldigt leriga efteråt men nöjda och glada. Anna och Strumpan hade gärna tagit en runda till, Strumpan blir nämligen superladdad när det är dags för tävling.

DSC_0001
Groomarna
DSC_0048
Uppvärmning
DSC_0140
Strumpan och Anna
DSC_0182
Illuztra och Jonna

Idag var det premiärtur för Irrbloss och Anna efter en väldigt lång vintervila och behandling för eventuellt magsår. Irrbloss var glad att komma ut igen, men gladast var nog Anna eftersom Irrbloss är hennes favorit. Irrbloss är pälsklädd som en mammut just nu.

Imorgon åker mitt gips av och det ska bli kul att kunna gå på riktigt, går ut hårt direkt och ska nästa helg på precisionstävling med Candle och Strumpan. Hoppas såklart också snart vara tillbaka med hovslageriet, har nästan fått lite abstinens när man inte skott en hov på över 7 veckor.

//Cecilia


Söndag 13 feb 2011

Fullspäckad helg som nu avslutas med ytterligare lite plugg och filmmys i soffan med hundarna.

I början av veckan var det dags för vaccination igen för lilla Preztige samt hälsokontroll och blodprovstagning av Irrbloss som har varit lite hängig ett tag. Blodprovssvaret indikerade att det eventuellt kunde röra sig om magsår vilket kändes lite konstigt eftersom Irre bara äter hö (vanligt vid stora kraftfodergivor) och lever ett ostressigt liv. Men troligtvis kan han ha fått det i våras/somras då han pågrund av sin höga rang hade fullt sjå att jaga bort Shahzam och Grotte från brudarna. Han är nämligen väldigt vaktig och accepterar inte alla hästar. Nu lever han lugnt liv med Candle och Strumpan men eftersom magsår inte läker utav sig själv ska han nu medicineras för det.

I slutet av veckan blev det riktig snöoväder och på sina håll var det 1-1.5 m snö på uppfarten vilket innebar att vi var totalt insnöade under fredagen. På lördagen var det dags för Anna och Jonna för ridlektion så det var bara att ta sin halta och gipsade fot och kravla sig upp i traktorn och ploga så vi kunde ta oss ut. Ridlektionen hos Sandra på Stall Bobacken gick väldigt bra för både Anna och Jonna. Dem tränar just nu mycket på LC1 som vi hoppas att de ska kunna starta i under april. Både hästar och ryttare har utvecklats fint under vintern vilket såklart är väldigt kul att se när man sitter och tittar under träningarna. Bilder kommer förhoppningsvis snart.

Idag körde jag Strumpan, det går med brutet ben om man får hjälp med utselningen av Anna och Jonna. Anna hade fullt sjå att klara Candle som tyckte det var härligt i solen och snön. Jonna och Illuztra spurta också på fint.

//Cecilia

 


29 jan 2011

Så har första månaden på det nya året snart gott. Hästarna som är igång tränas för fullt inför säsongen av framförallt Anna och Jonna. Dressyrlektion hos tränare Sandra på Bobackens ridskola idag med Strumpan och Illuztra. Strumpan och Illuztra har också hunnit med en liten clearroundhoppning som slutade med rosett för båda. Förhoppningsvis blir det en dressyrclearround och en hoppning i februari.

Jag själv har gått och brutit benet efter en promenad i Uppsala med Danny. Halkade på en isfläck och bröt benet på tre ställen. Ringde först en kompis som skulle kunna hämta Danny när jag låg där och inte kunde röra mig. När sedan en bil stannade och hjälpte till att ringa en ambulans insåg jag det kanske ologiska med att först se till att Danny togs om hand och sedan ringa en ambulans, men djuren går ju först. Är nu opererad och gipsad och hoppas klara av att hänga med i veterinärstudierna, något hovslagerijobb blir det dock inte de närmaste veckorna.  Som tur var hade jag skott om Illuztra och slagit på fyrbroddat på Candle och Strumpan precis innan olyckan.

På hästfronten har det blivit lite tomt i stallet efter att Morning åkt upp till Julia Pettersson som ska tävla henne i ponnytrav. Det gör att det nu är 9 hästar hemma och lite lättare att ta hand om även om det såklart kräver mycket planering.

Witezz har blivit stora damen och har nu påbörjat inridning. Det är Jonna och Olivia som sköter det och ännu så länge har bara Jonna suttit uppe några minuter. Är  mycket tömkörd så kan röstkommandona vilket såklart underlättar vid inridningen.

Ha det gott och ta det försiktigt i halkan!

//Cecilia


Lördagen den 8 Januari 2011

Kanske dags för en liten summering av året som har gått nu när det nya året börjat.

2010 har varit ett innehållsrikt år med både framgångar och förluster.

Under året förlorade vi Rocky, Skrutten och Silverspira. Rocky och Skrutten gick tillsammans till de evigt gröna ängarna för nästan ett år sedan. Rocky var Cissis första häst och Skrutten var vår förstfödda, de kommer alltid ha en speciell plats i våra hjärtan.Rocky och Skrutten
Silverspira som var både älskad och fruktad av många, även hon betar på de evigt gröna ängarna. Tomrummet efter henner är stort då hon alltid var med överallt och hade åsikter om det mesta.
Silver på bänken

I höstas sålde vi både Maitai och Grotte. De bor numera på varsin ridskola där de funkar bra i verksamheten och är mångas favoriter.
Huvudbild GrotteMaitai huvud

Vi har fått två tillskott till gården. I våras kom Baby från Azorerna och han verkar trivas bra med sitt nya liv i Sverige. 
CSC_0058

Den 2 juli föddes Illuztras femte föl Preztige, en söt liten kille som tyvärr föddes med en felaktig benställning i ett framben. Men med hjälp av specialisthovslagare Rose-Marie Clark och veterinär Göran Sandh på Täby kliniken är han nu i princip bra i sina ben. Många timmar lades ner för bandagering, plastning etc. Nu blir det en paus för aveln då våra hästar istället ska tävlas.
IMG_4189   

Både på travbanan och i utställningsringen har det gått riktigt bra i år.

Cissi körde sitt sista år som ponnytravkusk och gjorde sin bästa säsong som tränare och kusk. Våra hästar startade 35 gånger och placerade sig i totalt 26 gånger, 9-3-3-1-6-3-1.

Cissi och Candle hittade verkligen formen på travbanorna och av 15 starter blev det 7 vinster, 2 andraplatser och 1 tredjeplats, hon var diskad en gång annars var hon placerad i alla starter. Hon putsade dessutom sitt rekord till 1.55.5 men vi vet att hon kan gå ännu fortare.
Strumpan debuterade och på bara sex starter satte hon ett fint rekord på 2.23.2 vann sin sista start och var placerad i övriga. Även Maitai gjorde en bra säsong och fick även hon vara först över mållinjen en gång (eftersom alla andra var diskade!  ). Den enda som inte gick som vi hoppats på var Irrbloss som bara kom i mål en gång på sex försök, han var då trea och putsade sitt rekord med någon sekund. Nu i år satsar vi istället på ridning och körning för Irrbloss. Våra duktiga hästar fick dessutom pris på SPTS gala, Candle blev utsedd till årets montesto och Strumpan blev årets fyraåriga sto.

Strumpan debut
Candle mot seger i monte

Vi hann även med några utställningar i somras. Vi ställde ut fem hästar och av dessa fick fyra stycken guld. Bäst gick det för våran egen uppfödning Morninglight som fick 41 p som högst och blev Reserv BIS på Mälarruss utställning i Odensala. Anna debuterade som handler och ställde ut Irre och Pärlan, båda tilldelades guld och Anna fick mycket beröm från folk som såg henne.
092 

Planeringen för 2011 är redan i full gång. Witezz ska ridas in. Jonna och Anna ska tävla Irre, Strumpan, Candle och Illuztra i trav, hoppning, dressyr och galopp. Cissi ska tävla körning och vi ska visa Karezz och Preztige på utsätllning.

 //Olivia


Fredagen den 10 december

Dags för en liten uppdatering för vad som hänt på gården.

Tyvärr har fina Silverspira vandrat vidare till de gröna ängarna. Hon var både älskad och fruktad av många och vi kommer sakna henne då hon hade en stark personlighet. Även vår stut Mandelblom betar nu på de evigt gröna ängarna. Det är det jobbigaste med att ha kor, blir det tjurkalvar så blir det för eller senare slakt. Men han fick ialla fall ett bra liv och en lugn död då han slaktades i hagen.
Silver på bänken

Shahzam fick en känning i sin bog och har varit halt men är nu efter lite vila bättre. Illuztra är riden i några månader och då Jonna var sjuk i onsdags red jag henne på hopplektionen. Hon tyckte det var jätte kul och bjöd på alla hinder jag styrde henne på. Irre är nu på vila och Strumpan är igång satt och rids av Anna både i skogen och på lektion, hon börjar bli riktigt duktig.

På SPTS ponnytravgala fick våra duktiga hästar pris. Strumpan blev årets 4 åriga sto kat B, Candle blev årets montesto kat B och Irre fick pris som årets kvalhäst då han kvalat ett antal gånger i år.

//Olivia


Fredagen den 5 november 2010

Då både jag och Cissi haft fullt upp i skolan har uppdateringarna på hemsidan blivit lidande, men här kommer i alla fall en liten uppdatering om vad som hänt och vad vi har haft för oss den senaste tiden.

Den 9 oktober avslutade Cissi sin karriär som ponnytravkusk på ett strålande sätt. Med Candle blev hon tvåa och hade hon inte fått en lång startgalopp hade hon nog vunnit, men jag tror både häst och kusk var lite för överladdade. _DSC0185

För vår fina Strumpan lossnade det ordentligt och hon blev tvåa i sitt första lopp för dagen och i Cissis sista ponnytravlopp lyckades de vinna med god marginal till övriga fältet._DSC0032

Dagen avslutade jag och Candle med att komma tvåa i gubb och gumloppet efter fina Fantom. Blev en mycket lyckad avslutning på vår ponnytravsäsong som varit den bästa säsongen någonsin med nio segrar och ett stort antal placeringar.
_DSC0396

Hästantalet har minskat då Maitai är såld till Fågelängens ridkola där hon funkar bra och verkar trivas.
Maitai uppställd

Pärlan är inte heller hon hemma under vintern utan är utlånad som sällskapshäst. Hon är värd lite extra semester och kommer komma hem igen till våren för vidare utbildning.
Pärlan uppställd

Grotte som har varit utlånad till en Bobackens ridskola i Åkersberga är nu såld dit. Han är en klippa på lektionerna och blir även duktigare och duktigare i hoppningen även om han fortfarande tycker det är lite löjligt att hoppa allt för låga hinder. Då Cissi skor där och jag, Anna och Jonna har börja rida lektioner där träffar vi honom nästan varje vecka. 

Huvudbild Grotte

Så nu har vi bara tio hästar hemma, vilket känns bra då både jag och Cissi har mycket i skolan. Tack vare duktiga Anna och Jonna som sköter hästarna två dagar i veckan och en snäll pappa som ställer upp på det mesta har det hittills funkat mycket bra.

Candle och Strumpan har fått lite välbehövlig vila efter säsongen medan Irre fortfarande rids och körs. Illuztra är igångsatt efter sin mammaledighet och går även lektion med Jonna en gång i veckan. Även Shahzam rids och har utvecklats och blivit mycket starkare bara sedan sommaren. Så förhoppningsvis kommer dessa hästar att starta lite dressyr och hoppning till våren/sommaren. Även Morninglight körs ca två gånger i veckan. För övriga hästar blir det mest pyssel och social träning. Lilla Preztige har varit på återbesök på Täby kliniken och är nu friskförklarad.

Då vintern närmar sig har araberna, Hilda och korna fått gå in i vinterhagen med ligghall och de verkar trivas bra. Även russen har fått gå in i sin vinterhage men kommer att stå på stall under vintern så att övriga hästar kan få fri tillgång på grovfoder.

//OliviaRSS
«juni 2023»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930