Fredagen den 5 november 2010

Då både jag och Cissi haft fullt upp i skolan har uppdateringarna på hemsidan blivit lidande, men här kommer i alla fall en liten uppdatering om vad som hänt och vad vi har haft för oss den senaste tiden.

Den 9 oktober avslutade Cissi sin karriär som ponnytravkusk på ett strålande sätt. Med Candle blev hon tvåa och hade hon inte fått en lång startgalopp hade hon nog vunnit, men jag tror både häst och kusk var lite för överladdade. _DSC0185

För vår fina Strumpan lossnade det ordentligt och hon blev tvåa i sitt första lopp för dagen och i Cissis sista ponnytravlopp lyckades de vinna med god marginal till övriga fältet._DSC0032

Dagen avslutade jag och Candle med att komma tvåa i gubb och gumloppet efter fina Fantom. Blev en mycket lyckad avslutning på vår ponnytravsäsong som varit den bästa säsongen någonsin med nio segrar och ett stort antal placeringar.
_DSC0396

Hästantalet har minskat då Maitai är såld till Fågelängens ridkola där hon funkar bra och verkar trivas.
Maitai uppställd

Pärlan är inte heller hon hemma under vintern utan är utlånad som sällskapshäst. Hon är värd lite extra semester och kommer komma hem igen till våren för vidare utbildning.
Pärlan uppställd

Grotte som har varit utlånad till en Bobackens ridskola i Åkersberga är nu såld dit. Han är en klippa på lektionerna och blir även duktigare och duktigare i hoppningen även om han fortfarande tycker det är lite löjligt att hoppa allt för låga hinder. Då Cissi skor där och jag, Anna och Jonna har börja rida lektioner där träffar vi honom nästan varje vecka. 

Huvudbild Grotte

Så nu har vi bara tio hästar hemma, vilket känns bra då både jag och Cissi har mycket i skolan. Tack vare duktiga Anna och Jonna som sköter hästarna två dagar i veckan och en snäll pappa som ställer upp på det mesta har det hittills funkat mycket bra.

Candle och Strumpan har fått lite välbehövlig vila efter säsongen medan Irre fortfarande rids och körs. Illuztra är igångsatt efter sin mammaledighet och går även lektion med Jonna en gång i veckan. Även Shahzam rids och har utvecklats och blivit mycket starkare bara sedan sommaren. Så förhoppningsvis kommer dessa hästar att starta lite dressyr och hoppning till våren/sommaren. Även Morninglight körs ca två gånger i veckan. För övriga hästar blir det mest pyssel och social träning. Lilla Preztige har varit på återbesök på Täby kliniken och är nu friskförklarad.

Då vintern närmar sig har araberna, Hilda och korna fått gå in i vinterhagen med ligghall och de verkar trivas bra. Även russen har fått gå in i sin vinterhage men kommer att stå på stall under vintern så att övriga hästar kan få fri tillgång på grovfoder.

//Olivia


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«oktober 2023»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031