Söndag 9 mars 2014

Vår i luften på Granö- och årsdebut i körningen.

Den här helgen känns det som våren kommit till Granö, och med det snurrar vi också upp tempot lite för att hinna med allt roligt.

Igår var Olivia och jag iväg på körtävling i Sala med Irrbloss, vi var tvåa i dressyren, ClearRound i första precisionen och sedan blev det två pet i LA tyvärr. Men vi var mycket nöjda då Irrbloss utvecklats mycket trots att tiden för organiserad träning inte riktigt funnits under vintern. Han har trots det utvecklat sin galopp fantastiskt fint under vintern och det kommer vi jobba vidare med under året. Nästa start blir om två veckor, trimning till dess.  

En annan som trimmar på är också Yttring som nu är satt för vagn, varit i ridhuset och körts, blivit skodd för första gången och imorgon blir det vaccinering och vargtänder som ska plockas. Vargtänder sitter precis framför de första kindtänderna (är en pytteliten kindtand egentligen) som mest ställer till besvär. Vi tar alltid bort dem på våra hästar innan inkörning, det är inte alla hästar som har de dock men om de har väljer vi att ta ut dem.

IMG_2584[1]

Lurvigaste ponnyn Irrbloss!

Vallmo och Lavendel, två av fjolårets kalvar har nu fått samma aptit för "godis" som sina mammor (Smörblomma och Gullviva). De går på lösdrift tillsammans med hästarna men snart är det dags för hagbyte, så fort gräset kommit upp litegranna. Och har man en gång satt huvudet i hinken som ko lämnar man den inte förrän det är helt slut!

 

IMG_2578[1]

 

 

För några helger sedan var jag också iväg till Edinburgh med ett härligt gäng veterinärstudenter från Uppsala. Det var lagtävling i dressyr och hoppning och väldigt trevligt arrangerat. Nu kör jag mest häst till vardags men det är väldigt kul att rida ibland också, fort får det gärna gå också.   På kvällen var det prisutdelning och middag samt skotsk dans som inte var det lättaste att lära sig.

 

IMG_2564[1] 

Dusty och Duty hjälper till att köra ut hösilage och halm till hästarna. Det är viktigt med bra medhjälpare!

Nu lider helgen mot sitt slut. Olivia och Jonna har åkt till Gotland tillsammans med Dusty. Anna, jag och Anna-Karin får klara oss själva med hästarna den här veckan. Till helgen åker jag till Gotland och skor Karezz och Illuztra och hämtar hem Jonna (praoar på Olivias jobb) sedan ska molnbröderna köras in och Witezz och Preztige sättas igång med start nu i mars. Full fart med andra ord-precis som det ska vara!

//Cecilia

 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«juli 2023»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31