Söndag den 19 september 2010

Idag körde vi tillbaka tjuren Mark som varit på dambesök med våra kor Vårblomma och Gullviva, det blir om 9 månader förhoppningsvis två söta kalvar som resultat av det. Vi hann även med ett besök hos Primus och hans ägare, vi har inte träffat Primus på två år och det var väldigt kul att se vilket fint hem hann hade fått. Han har också blivit rejält utbildad i ridningen och visade upp både fin dressyr och lite hoppning med sin duktiga ryttarina.

Igår var det tävlingar på Valla, Jonna gjorde debut bakom en lite väl pigg Irrbloss som tog till lite galopper så det blev ytterligare ett d i raden. Anna red Candle för första gången och efter en dålig start och två galopper pina Candle och Anna på, en femte plats. Strumpan gjorde ett okej lopp men blev störd i sista sväng då ett ekipage körde på oss men en sjunde plats blev det trots allt.

Candle som har fått fin form igen tog både en seger på Gävle med en nos förra söndagen och veckan innan det en annan seger som dessutom resulterade i ny sänkning av rekordet. 1.55.5 står det på just nu.  

DSC_0479

En pigg krabat är Prestige vars största idol är hans storebror Shahzam. På bilden nedan Preztige som pussar brorsan (tänder är tydligen tillåtet!) som i sin tur får en puss Jonna.

DSC_0490

Candle efter seger på Mantorp. Duktiga, duktiga Candle!

Candle efter vinst på Mantorp


Måndagen den 30 Augusti 2010

Första dagen i skolan avklarad både för mig och Cissi. För Cissi innebar det mycket nytt med flytt och ny skola medan det för mig var som det brukar vara ny kurs men alla lärare säger i princip samma sak på introföreläsningen. För att få skola och hästar att gå ihop har vi gjort ett ordentligt schema på vem som ska sköta hästarna. Utan Jonna, Anna, Andrea och pappa skulle det inte gå ihop med skötsel och träning.

Igår skulle vi egentligen åkt till Örebro på trav men då lastbilens bromsar inte var som de borde fick vi stanna hemma. Istället tränade vi hästar hemma och fixade i stallet. Det som är kvar att göra av ombyggnaden i förvaringsutrymmena är att lägga golv, men det kommer dröja en månad innan det blir av. Istället har vi börjat inredda väggarna, hängt upp sadelhängarna och nästa steg är att hänga upp tränshängarna. Vi tittar även på lite olika lösningar för foderförvaringen och när golvet är lagt ska vi fixa garderober till täckena och selar.

Olivia och Preztige
Preztige är nu i princip rak i sina ben men behöver fortfarande en sko på ena frambenet. Vi ska tillbaka till Täbyklinicken om två månader bara för att kontrollera att allt ser bra ut. I och med att vi har behövt sätta på och av skorna är Preztige mycket hanterad och är en mycket mysig kille. Även om han i förra veckan bet mig i rumpan när jag skulle stänga grinden. Hans bästa kompis är Shahzam som han biter och busar med och tålmodigare häst får man leta efter, Shahzam står ut med det mesta Preztige tar sig för.

//Olivia


Onsdagen den 18 Augusti 2010

046

Så var sommaren slut, eller det känns iallafall så när regnet vräker ner utanför. Under juli månad körde vi ponnyläger för barn, många glada barn hade vi på besök och ponnysarna fick jobba ordentligt både framför vagn och under ryttare. Anna och Jonna hjälpte till väldigt mycket och avslutade med att själva åka iväg på ponnygaloppridläger två dagar på Täby galopp. Anna hade med sig sin Irrbloss och i träningsloppet som dem hade som avslutning red dem till en andra plats efter hård upploppsstrid. Anna, Jonna och Irrbloss tyckte det var kul så i helgen åker vi till Täby igen för ponnygalopplicenskurs tillsammans med tre ponnysar. Sedan blir det rida av!

047

059

Glada hästar på betet i Marjum, efter lång torka växer nu gräset ohämmat i regnet och hästarna rullar nästan fram. Speciellt Morning som får en kram på bilden högst upp.

064

Danny saknar alla former av bordsskick, här ligger han på bordet framför stallet medan vi andra sliter med mockning. Danny är ofta med mig och jobbar när jag åker runt i stall och skor och verkar. Det tycker han är roligt eftersom hans favoritsysselsättning efter att sova är att åka bil.

092

Duktiga Morninglight kom tvåa i tvåårsringen på Riks nere i Skara, 40 poäng och guld blev det. På en utställning tidigare i år blev det också guldplakett. Tillskillnad från sin mamma sköter sig Morninglight för det mesta i utställningsringen och ställer upp mycket fint. Att det var 42 mil enkel resa ner till Skara verka inte heller bekymra henne.

Här närmast börjar skolstart. Anna och Jonna började idag så det gäller att planera ridning och körning framöver. Olivia börjar 30 augusti liksom jag då veterinärutbildningen i Uppsala drar igång.

//Cecilia


Tisdagen den 20 Juli 2010

Kanske dags för en liten uppdatering av vad vi har haft för oss

Vår fina Illuztra har äntligen fölat och hon födde en fin hingst som fått namnet GS Preztige. Tyvärr var han sne i ett av sina framben och vi har därför varit inne på klinik med honom för att rätta till det. Han är nu rakare men har istället fått ett sår på framknäet så han ser lite rolig ut när han har rött bandage och alldeles för stora skor. Men mycket sött är han. IMG_4176DSC_0613

IMG_4189
Han är mycket nyfiken och inte rädd för något. Här hälsar han på Ludde och Eddy. 

CSC_0693
Fina Illuztra njuter av livet som mamma.

Vi har haft lite ledigt från tävlande under juli utan istället haft en del ponnyläger med många glada barn. Alla russen utom Morninglight har varit med och skött sig mycket bra. De verkar njuta av att ha två tre barn som pysslar en massa. I morgon är sista dagen på sista lägret. Men Cissi har redan börjat planera för nästa år.

I lördags åkte jag, Jonna, Anna och Marre till Solvalla för att träna inför starterna på Kalmar och Lindesberg. Både Anna och Jonna ska debutera i helgen. Jag körde Strumpan och Candle medan Anna red Irre. De skötte sig bra alla även om Candle var lite lat.

DSC_0621
Så här kul tycker Irre det är att träna på Solvalla.

CSC_0680

Även om vi mest hållit på med trav funderar vi även på att starta lite i galopp. Därför åker Irre, Anna och Jonna på galoppläger på Täby imorgon. Det är två dagar med helspäckat schema så vi hoppas tjejerna lär sig en massa. På fredag styr vi mot Kalmar och där ska Cissi starta Strumpan, Candle och Irre medan Anna ska rida Irre i monten. På söndagen åker vi till Lindesberg med samma hästar för att starta där. Nästa vecka blir lite lugnare då vi bara har en tävling inplanerad.
DSC_0703
Witezz är väldig kelig och kommer gärna fram och pussas när man tittar till tjejerna på betet.

//Olivia

 


Tisdagen den 29 Juni 2010

Trodde att man skulle få mer tid till att uppdatera hemsidan när skolan var slut, men på något sätt har man nästan mer att göra nu.

I söndags var det åter dags för trav. Maitai startade i ett lopp, hon stod tufft inne men behöver få lite rutin. Hon skötte sig fint och gick om några hästar men blev oplacerad. Candlelight startade i monte med Julia och trots att hon inte var på sitt bästa humör utan tjurade rejält vann hon och tog därmed sin 5 årsseger och sin 20 totalt. Vår duktiga lilla häst får nu vila några veckor från tävlande.

Candle mot seger i monte

Till helgen är vi lediga från travet men Cissi, Jonna och Anna åker istället på clear round hoppning med Maitai, Pärlan, Irre och ev Shahzam. Jag och pappa åker till Vätö på utsällning med Strumpan och Morninglight och hoppas att de kan få lika bra poäng som sist.

Det vi väntar på mest nu är att Illuztra ska föla. Hon är stor och rund och har nu börjat fylla på juvret ordentligt så snart borde det vara dags. Shahzam har kommit hem från betet och håller henne sällskap. Är mycket lättare att träna honom när han är hemma så han får stanna kvar hemma även när Illuztra och fölet åker till betet.

På torsdag har vi sommarens första läger och sen är det ju träning av alla hästar som gäller i vanlig ordning.

//Olivia


Tisdag 22 Juni 2010

Här följer några bilder när pållarna och vi är i väg och tränar. Det har gett resultat. I helgen tog Candle sin fjärde årsseger denna gång bakom startbil. Candle är verkligen en fröjd att köra, glad och positiv och älskar att vinna. Fint täcke blev det också. Hennes vackra dotter Morninglight blev också på lördagen Reserv BIS på Mälarruss utställning med fina 41 poäng. Vi var lite förvånade eftersom vi aldrig fått så fina poäng på Morning förut men hon har verkligen utvecklats bara de sista veckorna och blivit riktigt fin.

IMG_4164IMG_4151
Jonna, Anna och Malin är och tränar på Kattis bana. Jonna har de två senaste veckorna ridit Candle i hårda galoppintervaller vilket Candle tycker är kul så länge hon vinner.

anna irre - Kopia
Anna och Jonna tränar Candle och Irre på Solvalla. Snart dags för debut, nu när dressstrulet löst sig. Iaktta de gröna snygga tyglarna! Så kan det gå när man glömmer tyglarna hemma.
IMG_0451 - KopiaIMG_0449 - Kopia
Fina Baby och Eddy gillar att hänga med på träningar.

IMG_0461 - Kopia
IMG_0477 - Kopia
IMG_0487 - KopiaIMG_0495 - KopiaIMG_0510 - KopiaIMG_0522 - Kopia
Nästa start blir för Maitai och Candle på Gävle i helgen.

//Cecilia


Måndagen den 24 maj 2010

Candles seger på Mantorp
foto Irma Hellman

Igår var det tävlingar på Mantorp. Åkte dit redan i lördags tillsammans med Marika och hennes två pållar. Efter avlastning av hästar och skötsel mitt i natten, kunde tältet resas och regnet falla. Det blev dock uppehåll under dagen vilket gjorde att bilden ovan ser ut som den gör, (Candle gillar inte att springa om det regnar). Duktiga Candle slog på en stor galopp i starten men kunde ta ledningen efter 1000 m och sedan hålla undan i mål, något seg dock, kanske berodde det på värmen.

Maitai och Dumle startade i samma lopp. Lilla Maisan gjorde ett okej lopp och slutade sexa. Dumle och Marika slutade tvåa med en riktigt fin tid.

Irrbloss hade galoppskorna på trots peptalk från lilla Anna som rider och sköter honom. Han gick dock väldigt bra och låg 2:a när diskningen kom. Marika knep också en tredjeplats med Grann som årsdebuterade, så det blev en mycket lyckad helg nere i Östergötland. Nästa travstart blir förhoppningsvis på Solvalla.

//Cecilia


Måndagen den 3 Maj 2010

maitai2

I helgen var det tävlingar på Gävle, åkte upp med tre pållar och Olivia, Jonna, Anna och Ewa Lundin. Hade bara ett lopp med Maisan, ett snällt lopp med många hästar. Vi låg i i stort sätt sist hela loppet. Men eftersom alla andra blev diskade så VANN vi. Maisan första seger och nytt rekord blev det 2.28.1. Det konstigaste lopp jag varit med om.

irre1

Sist på dagen var det dags för kval. Irrbloss gick bra, fick en galopp men gick annars stadigt. Marika satt upp bakom Strumpan, lite vingligt men med godkänt kval på fina tiden 2.34. Nu ska vi träna lite till så är det dags för start sedan. På vägen hem fira vi med mjukglass i Gimo efter en bra dag. Nästa start blir Färjestad i helgen.

irre2

strumpan1

//Cecilia


26 april 2010 Måndag

Glada hästar på bete 
I lördags släppte vi några av hästarna på bete i Marjum (de stödfodras givetvis fortfarande). Innan betessläppet blev det tvättning samt verkning av alla innan vi först körde iväg Shahzam och Hilda (bästisarna) och sedan var det småtjejerna (Morning, Witezz och Karezz) som fick åka med i nästa vända.
Fort ska det gå

Småtjejerna

Bästa kompisarna  
Bästa kompisar!
Hästarna på bete 
Härligt med sol och +10 grader.

Efter lördagens betessläpp laddade vi för Söndagens tävlingar på Eskilstuna. Det blev en heldag på Eskilstuna med start i lopp 2, 14 och 16, duktiga Anna och Jonna var med och hjälpte till. Jonna ridtränar Candlelight så hon är rejält stark, det gav utdelning och Candle och  jag vann lopp 2 med nytt rekord 1.58,2, avstannande i mål. Sedan hade Maitai ett lopp men det blev lite för många galopper och därmed en diskning, men hon gick väldigt bra mellan galopperna. Candle gjorde också en fin prestation med Julia Pettersson i monté och det slutade med en 4:e plats. En välförtjänt seger blev det också för J:et i TEJP, Marika Jansson och Dumle Ess tog sin första seger efter några krångliga lopp som treåring. Nu smällde dem till direkt med 2.23. Nästa helg kval och lopp på Gävle!

//Cecilia


Onsdag 21 april 2010

Länge sedan uppdatering, men här kommer en kort iallafall. I helgen var det årsdebut för TEJP uppe på Bergsåker. TEJP= Team Ekeberg, Jansson och Pettersson. Candle startade i två lopp där montén slutade med en andra plats och ett nytt rekord på strax över 2.01 i monté. Målet i år blir en montétid under 2.00, i sadeln som vanligt duktiga Julia Pettersson. Hon hade även hand om styrningen i körloppet vilket slutade med en fjärde plats. LojstaIrrbloss hade galoppskorna och sitt mest tjurskalliga humör med sig så det var inte mycket för Marika att göra. Julia Pettersson knep även en tredje plats med sin Dar´s Golf och där blev det även nytt rekord på 2.02. Grattis!

Själv tillbringade jag veckoslutet i England. Åkte i Onsdags med Biologisk Yrkeshögskolan och Svenska Hovslagarföreningen på studieresa. Under torsdagen besökte vi Newmarket och fick guidad visning på stuteriet samt visning av jockeyskolan som finns där. Föreläsning av världsmästaren i hovslageri, Simon Curtis och en visning av Englands bästa hästklinik. På fredagen väntade ett besök i Birmingham och Warwick där vi besökte hovslagarskolan. Under lördagen fick vi göra ett exklusivt besök på "The Royal Horse Guard" och därefter var det hopp och lek i London. Många öl och Fish and Chips blev det i trevligt sällskap med kollegor.

Sedan var det bara att ta sig hem, vilket slutade med en bilresa på ca 200 mil genom Europa eftersom flyget var inställt. Nu är jag som sagt hemma, sjuk i influensa men med många härliga intryck i bagaget. Hoppas kunna lägga ut bilder från resan under helgen, det blev en hel del fina bilder från ett England i vårskrud och utan en droppe regn.

//CeciliaRSS
«juli 2023»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31