Gården och teamet på Granö

Granö Stall ligger i Roslagen ca 3,5 mil från Norrtälje. Här har vi stall med sex boxar, två ligghallar på 100 resp 50 kvm, upplyst ridbana, stora och kuperade hagar och strandbeten längs Roslagskusten. Granö köptes av K-G och Birgitta Ekeberg-Sabelström 1985 och drivs idag som ett familjeföretag. Idag utgörs framförallt verksamheten av småskalig uppfödning av gotlandsruss, arabiska fullblod och halvblod med tillhörande utbildning och förädling av dessa. Som komplement till hästarna finns en mindre flock fjällkor för att hålla markena öppna samt för egen produktion av kött. Gården har kompletterats med tillköpt mark och utgör nu ca 25 hektar som hela tiden undergår nya förändringar och förbättringar.

 Olivia Ekeberg

019 (2)

Olivia jobbar till vardags som tf. hovrättsassessor på Hovrätten för Övre Norrland. Olivia har ridit sedan hon var 5 år och hon fick sin första häst, Shahrazad, när hon var 10 år, ett snällt arabsto som lade grunden till intresset för arabhästar. Olivia är mycket avelsintresserad och sköter tävlingsplaneringen och alla anmälningar till tävlingar, utställningar etc. Är engagerad i både Mälar-Russ och Svenska Russaveslföreingens styrelser. Hon tävlar inte så mycket själv men är alltid med som groom och choach och visar våra hästar på utställningar. 

Cecilia Ekeberg

IMG_5812

Cecilia jobbar sedan november 2017 som veterinär på Mälaren Hästklinik i Sigtuna. Innan dess har hon jobbat som distriktsveterinär både på Gotland och i Rimbo/Finsta samt genomfört ett år som Internship veterinär på Mälarens Hästklinik i Sigtuna. Tidigare har hon jobbat som hovslagare vilket hon numera bara hinner med i mycket begränsad omfattning. Började rida som liten och fick sin första häst Sudergårds Roxette 1994. Har tävlat ponnytrav mellan 1999-2010, tävlar numera i sportkörning. 

 K-G Ekeberg

image

Föredetta ponnypappa till Olivia och Cecilia innehar numera titeln VD (vanlig dräng) när han inte jobbar som domare på tingsrätt och hovrätt. Hjälper till med det mesta på gården. Har huvudansvaret för hönsen och veden vilket han sköter med bravur. Har kört tusentals mil genom Sverige med hästtransport, favorithästen är Candlelight.

Birgitta Sabelström-Ekeberg

"Chefen" på Granö. Ponnymamma som egentligen är lite rädd för hästar men har ett stort intresse för fjällkor varför dessa införskaffades för ca 10 år sedan.

Anna-Karin Wik
IMG_5041

Har sin connemara Bolle boende på Granö sedan flera år. Är en fena på allt kring foder till häst, är huvudansvarig för det på Granö och har till och med ett egenutvecklat program för att göra foderstater till hästarna då hon tidigare jobbade som programmerare. Fixar och donar med alla djuren på gården och är alla hundars favorit, speciellt Dutys.